Nieuws
Noodschool OBS De Marke feestelijk geopend
9 januari 2019 
Rond de klok van half 9 opende wethouder Alex Wekema van de gemeente Noordenveld, woensdagmorgen in het schemerdonker school “De Marke”.
Achter Sportcentrum “De Hullen”, waar de school in recordtijd een mooie plek heeft gekregen, deed zich echter één probleem voor, want de sleutel van de voordeur was zoek. Vlot kwam men er achter dat ie wel eens in de laadbak van een kraan van de firma Meijer uit Veendam, die ontzettend veel voorbereidend werk heeft verzet, ook tussen kerst en oud en nieuw, om de school op tijd een plaats te kunnen geven, kon liggen. Hetgeen klopte.

Directeur José Wolters van school “De Marke” kon nu met een lachend gezicht de deur openen en de leerlingen stroomden, na een rolletje of een soesje te hebben gekregen, onder een ballonnenboog door, enthousiast de school binnen. 
Snel werd hun klas opgezocht en velen voelden zich al direct thuis in hun nieuwe onderkomen.
Ondertussen liepen wethouder Alex Wekema en de directeur van het Openbaar Primair Onderwijs Noordenveld, Albert Eising, goedkeurend rond en mochten ze zeer terecht de complimenten van vele ouders in ontvangst nemen!​


Noodlokalen voor OBS De Marke
21 december 2018 
Goed nieuws over OBS De Marke in Roden. Buco Huisvesting Beverwijk heeft 8 lokalen beschikbaar voor de tijdelijke locatie van de school achter Sportcentrum De Hullen. Als alles volgens planning verloopt, kan de school daar 7 januari naartoe verhuizen. In de loop van het eerste kwartaal van 2019 volgen nog de andere lokalen. Dan zitten alle kinderen weer bij elkaar.
​Meteen na de kerstdagen wordt verder gesproken over de inrichting van de omgeving. Op verzoek van de ouders is dan ook aandacht voor een veilige buitenruimte en de verkeerssituatie rondom het halen en brengen van de leerlingen.
In de tussentijd is er al veel werk verzet op de tijdelijke locatie. Met dank aan de inzet van aannemer Koenmeijer, de nutsbedrijven en medewerkers van de afdeling Beheer van de gemeente Noordenveld. Zij hebben voorrang gegeven aan deze spoedklus zodat de eerste 7 groepen na de kerstvakantie daar naar school kunnen. De kleuters blijven nog even op de oude locatie van De Marke


Gemeente sluit per direct gebouw OBS De Marke
17 december 2018 
OBS De Marke gaat per direct dicht. De vloer van het oudste deel van de school is aangetast door roestvorming. Bij normaal gebruik vormt dit geen probleem. Maar de gemeente Noordenveld wil geen enkel risico nemen.

Schade aan de vloer
Na de afgelopen zomervakantie bleken er op verschillende plaatsen bij de hoofdingang van de school scheuren in de muren te zitten. Dit was de aanleiding om een nader onderzoek in te stellen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de wapening van de vloer in het oudste deel van het gebouw plaatselijk verroest is. De vloeren in dat deel van de school mogen niet te zwaar belast worden.

Wat gebeurt er nu?
De school is per direct gesloten. De komende weken wordt alles op alles gezet om vervangende (nood)lokalen te vinden. Het streven is om op 9 januari weer open te zijn. De gemeente is hierover in gesprek met de school en externe adviseurs. Dinsdag 18 december is er een bijeenkomst voor ouders.


Voor verder informatie: 
Mevr. Twickler
06-30720578


Sinterklaas op De Marke
Woensdagochtend heeft Sinterklaas weer zijn jaarlijkse bezoek gebracht aan De Marke. Wat een geluk dat hij onderweg een brandweerauto tegen kwam, want op het dak van de school stond een grote letter. Met deze en eerder gevonden letters hebben de kinderen het woord “talent” gemaakt. De pieten en de brandweermannen klommen met een ladder op het dak en vormden hier het juiste woord. Dit was een hele klus voor de onhandige pieten. De letters stonden op de kop, achterstevoren en op de verkeerde plekken. Gelukkig hebben de kinderen hierbij goed geholpen waardoor het uiteindelijk is gelukt. Wat een talent hebben de kinderen op De Marke toch! In de klas hebben de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 hun talent aan Sinterklaas laten zien. Sinterklaas was hier erg van onder de indruk en heeft voor elk kind een cadeau achter gelaten. In de groepen 5 t/m 8 hebben de leerlingen Sinterklaas goed geholpen met het maken van een gedicht en surprise voor elkaar. Op deze manier konden de kinderen hun talenten zo ook aan elkaar tonen.
Al met al was het een zeer geslaagde dag. Alle kinderen hebben volop genoten van de komst van de Sint en zijn pieten.
  
Burgemeester, Klaas Smid, in actie voor Oktobermaand Kindermaand
​​De Drentse burgemeesters zetten zich woensdag 19 september weer massaal in voor de cultuur en kinderen in hun gemeente. Op twaalf basisscholen in de provincie geven de burgervaders het startsein voor het gratis toegankelijke kinderevenement Oktobermaand Kindermaand. Op De Marke in Roden wordt burgemeester Klaas Smid ontvangen door de directeur van de school, José Wolters, conservator van museum Kinderwereld, Mara Bosboom en kinderdirecteur, Jessie van Breukelen uit groep 8. Na de officiële opening speelden Jessie en de burgemeester een culturele quiz in groep 6. Tot slot had Jessie voor een select gezelschap nog een high tea georganiseerd. De burgemeester wilde dit lekkers niet aan zich voorbij laten gaan en heeft hiervoor zelfs zijn afspraken laten verplaatsen.​​

Klaas Smid vindt dat kunst en cultuur toegankelijk moet zijn voor

alle kinderen in Drenthe. Dankzij het project Oktobermaand Kindermaand is
dit ook zo. In elke Drentse gemeente vinden in de weekenden van oktober
tal van activiteiten plaats in musea, theaters, molens en in de werkplaatsen van
beeldend kunstenaars. Bijna alle activiteiten zijn voor kinderen gratis.

Kinderdirecteur
Bijzonder dit jaar is dat de burgemeester ook kennis maakt met de kinderdirecteur. Op 19 september hebben twaalf directeuren van twaalf culturele instellingen in Drenthe hun stoel afgestaan aan twaalf leerlingen van groep 8. Deze kinderen zijn een dag de baas over de cultuur in Drenthe. Met klasgenoten hebben zij in een aantal lessen gekeken op welke wijze culturele organisaties, als het Drents Museum, Gevangenismuseum en bibliotheek, leuker kunnen worden voor kinderen. Alle bruikbare tips zullen de organisaties vanaf oktober gaan uitwerken.

Jessie is een dag de baas over museum Kinderwereld. Geïnteresseerd ging ze haar nieuwe werkplek bekijken. Enkele tips gaf ze al aan: zo konden vele buiten speelvoertuigen wel een likje verf gebruiken en mocht het ouderwetse speelkeukentje zeker niet worden vervangen. De rest van haar aanbevelingen bespreekt ze op een later moment met Mara Bosboom door.


Rodermarkt 2018
Nog een paar nachtjes en dan begint de spannende dag voor de wagenbouwers van de rodermarktwagen "WorldAnimalDay". Er is met man en macht gebouwd en geknutseld om de wagen op tijd af te krijgen. We wensen alle kinderen en ouders veel plezier en succes toe!De schoolbieb
Vorig schooljaar zijn we gestart met een eigen bibliotheek op school. De schoolbibliotheek is gevestigd in de oude personeelskamer. Door de geweldige inzet van de medewerkers van de bibliotheek, ouders en de klusopa’s is onze bibliotheek ingericht en het ziet er prachtig uit. Dankzij een groep vrijwilligers, kunnen we de schoolbibliotheek laten draaien.